Metin2RoSpeed

Forumul oficial: www.Metin2RoSpeed.ro
 
AcasaCalendarFAQMembriGrupuriInregistrareConectare
Bine ai venit pe forumul www.metin2rospeed.ro

Distribuiţi | 
 

 [Propunere] Forum

In jos 
AutorMesaj
Kidda
Membru
Membru
avatar

Data de inscriere : 30/04/2014

MesajSubiect: [Propunere] Forum   Mier Apr 30, 2014 11:00 am

Am câteva propuneri pentru forum.

După cum ştiim majoritatea în cei 5 ani de activitate, forum nu a beneficiat de mari schimbări, mereu a fost lăsat pe ultimu loc. Odată cu noul server ar fi bine să apară şi ceva nou pe forum, sau chiar sa se facă altu, aici vă daţi voi cu părerea şi decide Angel. A fost vorba să se facă mai demult.

Subsecţiunea  concursuri sa rămănă. Insă celelate să fie schimbate.

I. Zona Administrativă – Ce ar conţine?

1. Regulament (exact cum este şi acum)
2. Echipă
- Anunt:Amplicaţii moderatori forum sau chat
- Anunt: Aplicaţii Game Master
- Schimbări in staff
- Promoţii in echipă
- Cunoaşte echipa
3. Sugestii (Cine are o sugestie legata de joc sau forum postează aici) – Ar fi bine să se menţioneze in titlul topicului despre ce este vorba, ex: [Joc] Implementarea Posedatei la fel si la forum.
4. Bug-uri
5. Ajutor si întrebări (Ca la sugestii)
6. Warn-uri
- Warn primit  (Fiecare MB al stafului ar deschide topicuri cum da căte un warn, iar userilor care au deja topic deschis li se vor actualiza topicul)
            - Cereri ridicare warn
            - Banare
             (Ar fi bine să se implementeze warn-uri şi dacă e posibil să se ridice după o anumită perioadă sau din diferite motive)
7. Pareri Pro şi Contra
8. Actualizări

II. Server
1. Detalii Server
2. Evenimente
3. Prezentare Caractere
4. Prezentare Bresle
5..Tutoriale
6. Negoţ ([Vând]/[Cumpâr]/[Schimb])

III. Fan Art
1. Tutoriale Photoshop
2. Cereri – Semnături/Avatar (Ca la sugestii, în faţă [Semnatura]/[Avatar])
3. Prezentare Creaţii
4. Drawings
5. Poze/Video Joc  ([Photo/Poza]/[Video])

V. Spam (Posturile să nu se numere la mesaje)
1. Discuţii Generale
2. Cunoaşte userul
3. Jocuri (cele pt. forum)
4. Divertisment


IV. Reclamaţii
1. Forum
2. Chat
3. Joc
A mai fost ceva de genul, era mai bine.

V. Arhivă
Poate fi pe secţiuni şi să poţi dezarhiva subiectele la cererea autorilor.

De ce această schimbare radicală?  După cum am spus la începutul acestui topic, forumul nu a avut parte de noutăţi multe pe parcursul acestor ani, un grup nou. Ceva nou ar prinde bine, plus că va fi mai multă ordine. După cum aţi văzut am specificat în unele locuri câte ceva… aceste lucruri vor ajuta membri staff-ului să cureţe cât mai bine forumul iar pe useri să păstreze o anumită ordine. Dacă Angel doreşte poate implementa reguli la oricare din secţiuni. Dacă Angel doreşte se poate implementa şi zona IT, asta dacă vor apărea useri intresaţi de acest aspect.

De ce acel sub forum Echipă? Au fost o mulţime de membri în staff-ul acestui joc, unora nici nu li se mai cunoaşte numele, iar userii au dreptul să ştie când un membru iese sau este dat afară din echipă. Şi da, se vad in grupurile speciale, dar e altceva când anunţi.

De ce să nu se calculeze posturile din Spam la mesaje? Un  motiv foarte bun ar fi diferitele jocuri care apar pe forum, pe lângă distracţie faceţi şi multe mesaje, vă puteţi distra şi fără să faceţi abuz de mesaje. Desigur în limita bunului simţ.

Să se implementeze un nou sistem de recrutări in staff, nu pe forum, prin e-mail şi sa se ocupe pe lângă tine, încă un membru sau 2 ai staff-ului, cum ar fi un Ga si cineva care se ocupa de forum. Deoarece mulţi copiază sau se inspiră din postările celorlalţi.

Exemplu cerere:
- Nume:
- Nume chat:
- Data nasşterii (minim 16):
- Activitate (cate h poate dedica comunitaţi):
- Text de aplicare (cateva randuri):


Angel, dacă eşti de acord cu aceste schimbări ar trebui să bagi şi alte grupuri nu doar Moderatori, Helperi şi Super Moderator.

De ex: Admin, Game Administrator, Game Master, Super Moderator, Moderatori, Helperi, Trial Moderator, Trial Game Master, Designeri şi Membrii Stars/V.I.P (membrii care au un număr de 1500-2000 mesaje)

Setarea avatarului automată. Orice poză ai baga forumul s-o seteze automat la mărimea care este setat. Iar cei care postează poze in topic-uri să aibă o anumita dimensiune şi să nu fie mai mult de 4.

Este o simpla propunere, puteţi fi PRO sau CONTRA, decizia o va lua Angel. Sper să îi surâdă ideea, cred eu că n-ar fi rău să treacă şi forumul printr-o schimbare. Sper să fiţi de acord cu aceată propunere iar Angel s-o ia in considerare.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Amethist
Super Moderator
Super Moderator
avatar

Data de inscriere : 15/12/2010
Varsta : 24
Localizare : # Bucureşti

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Joi Mai 01, 2014 12:25 am

• Propunerea este foarte bună. Cum ai spus şi tu, forumul trebuie să treacă şi el printr-o schimbare. Dar asta depinde de Angel.

-Începând cu Zona Administrativă, cred că regulamentul n-are ce cuta acolo. Ar trebuie să fie o subsecţiune doar pt. acest scop. Cred că ar fi mai bine… mulţi nu aruncă o privire peste el, şi poate dacă ar apărea fiecare regulament în parte pe principal ar atrage atenţia.

-Echipă, ar fi un subforum destul de ok şi funny. Întrade-văr în comunitatea aceasta au fost destui MB în staff, unii au stat puţin, alţi puţin mai mult, iar unii au acut o longitudine destul de mare, 1-2 ani. Dar, cum ai spus şi tu, unora nici numele nu li se mai ştie… nu e ceva important, desigur. Insă cei care sunt noi pe forum şi sunt pasionaţi cât de cât de această parte a comunităţii s-ar intresa de acest aspect, cred eu. Insă să fie puţină activitate în acest forum trebuie să se ocupe cineva, şi pt. asta ar trebuie ca un membru din staff, să aibă acces cel puţin la dat grade pe forum. Şi aici nu ar fi de acord Angel cred şi plus că trebuie să fie cineva de încredere. Şi dacă s-ar decide acest lucru nu cred ca acest tip de forum are asemenea setări.

- Sugestii, ar trebui să se implementeze. Plyaerii pot sugera tot felul de lucruri legate de joc/forum şi ar trebui să primească un răspuns, de ce nu se poate implementa, se poate implementa s.a.m.d.

- Bug-uri, pot apărea pe parcurs, n-ar strica să fie un subforum dedicat acestui aspect.

- Întrebări/Ajutor, în loc de nelămuriri.

-Warn, nu ştiu dacă se pot scoate pe acest tip de forum… însă da, ar trebui adăugat şi să se pună o poză la fiecare post de genu. Actualizarea topic-urilor este foarte bună.

-Trecând la subsecţiunea Server, e ok cum ai propus-o

-Fan Art, câte rugăminţi au fost pt. Photoshop… mă bufneşte râsul când îmi amintesc. A fost un user ce a propus acest lucru de 2 ori cel puţin.

-Spam, îmi place ce ai scris în paranteză, s-au făcut o mulţime de mesaje în Discuţii Libere. Devenind, dacă se aprobă, subsecţiunea Spam, organizată astfel şi având această restricţie ar fi perfect.

-Reclamaţii, a mai fost, dar s-a renunţat de mult la ea, era şi bine şi rău. Dacă era puţin mai bine organizată era şi acum.

-Arhivă, ar trebuie să se facă pe secţiuni. Şi să existe posibilitatea să dezarhivăm topic-urile ajunse aici.


• Bun, odată argumentate cât de cât cele de mai sus aş menţiona unele lucruri.

1. Spam – de ce această restricţie? Pe lângă faptul că faceţi o mulţime de mesaje ar trebui să aibă alt sens această secţiune. Cum apare un joc nou postaţi pt. mesaje, de ce să nu fie o modalitate funny de a pierde timpul pe forum în loc să fie un scop de a face un nr. mare de mesaje?

2. Ajutor şi întrebări – aici se vor posta nelămuririle, însă şi aici s-a făcut spam. Multe topic-uri la care sa răspuns au fost lăsate deschise. Aici pot spune că şi eu am făcut spam fără să-mi dau seama. Subiectele nefiind închise erau actualizate de useri ce nu aveau ce face, posibil. Începând să le închid nu m-am gândit atunci sa dau edit şi să scriu motivu închideri, postam direct. Înveţi din greşeli… insă de lămuriri se ocupau heleperi, atunci intrasem ca helper, dar cei dinainte de ce n-au închis când trebuia?

3. Echipa - o mică istorioară a staff-ului, cam aşa îmi sună. Aici mă voi axa pe Cunoaşte, să nu mai fie o chestie monotonă ca Prezintă-te, în care spui un ,,Bun venit!” şi pas. Să fie ceva mai veselă, pe lângă urările de nou venit ş.a.m.d. să puneţi diverse seturi de întrebări, chestionare, în limita bunului simţ. Şi prin asta nu mă refer să aibă respectivele topic-uri 20 de pagini, dar să îi dăm alt sens.

4. Actualizarea topic-urilor – La warn, ai dat warn cuiva, ai deschis un topic cu numele utilizatorului respectiv şi ai postat motivul şi poza, la a2a abatere postezi tot acolo, nu cum se deschideau înainte 100 de topic-uri. La fel şi in alte subforumuri, fie de Fan Art, Cunoaşte sau ştiu eu ce. (De ex la cunoaşte: te-ai prezentat, ai renunţat pt. o perioadă la forum, n-ai timp… scrii tot acolo că te retragi, ai revenit ş.a.m.d.)

5. Textul de aplicare staff – deşi sunt de acord cu propunerile tale, asta mi-a plăcut cel mai mult. Cum ai zis, ce scriau ei în posturile pt. aplicare erau copii fidele ale altora. Şi din câte am văzut, cei care au intrat în staff pe neaşteptate au stat cel mai mult, cei prin texte câteva luni. Un text de aplicare cât de cât complet şi fără să-l vadă şi alţii pt. a se inspira ţi-ar forma o altă idee.

6. Noi grupuri de asemenea ar trebui implementate. Fiecare MB al staff-ului trebuie să treacă printr-o perioadă de Trial, de aceea se pot adăuga Trial Game Master, Moderator, Helperi... pe multe forumuri sunt aceste grupuri. Grupul pt. userii ce ating un număr mare de mesaje de asemenea ar fi bine să-l adauge, dar să fie denumit altfel, Stars este prea copilăros iar V.I.P se găseşte peste tot.

7. Dacă toate aceste lucruri vor fi acceptate automat se va schimba si politica forumului, ceea ce nu ar fi rău ba din contră... şi având oameni capabili in staff şi care să se ocupe ar ajuta situaţia. Plus că regulamentul ar fi puţin mai aspru pe forum decât până acum. Cum am mai zis ce este nou, atrage.

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Poţi avea absolut tot lângă o singură persoană. Poţi să simţi şi pace şi război, să ai dimineţi liniştite, dar şi zbuciumate... Toate dubiile şi îndoielile referitor la ce îţi doreşti dispar când este lângă tine cine trebuie să fie. Noi, de cele mai multe ori ne căutăm pe noi înşine în celălalt şi cred că nu ar trebui să ne mulţumim sau să ne rezumăm la orice, de dragul de a fi. Iubirea este cel mai frumos dar pe care poţi să-l primeşti sau să-l oferi cuiva.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
[Owner]Angel
Admin
Admin
avatar

Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 27
Localizare : Targu Jiu
Comentarii : Pentru nelamuriri ma gasiti la : administrator@metin2rospeed.ro

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Vin Mai 02, 2014 9:13 am

Voi avea in vedere unele propuneri postate de tine dupa ce serverul de joc este pus la punct si online.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://metin2rospeed.ro
Kidda
Membru
Membru
avatar

Data de inscriere : 30/04/2014

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Lun Mai 05, 2014 6:12 am

Mă bucur că ai aruncat o privire peste acest subiect şi te vei gândi şi la acesta chestiie după ce serverul de joc este gata. Uitndu-mă peste subiectele postate de curând am văzut că vei face şi un site nou. Cred că ai putea să refaci şi forumu de la 0, un nou început pentru această comunitate. Şi dacă te vei gândi serios la această chestiie sper să fie cam tot ce am scris eu mai sus. Şi un membru al echipei tale a fost Pro acestui lucru, înseamnă că nu e o idee atât de proastă.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
[Owner]Angel
Admin
Admin
avatar

Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 27
Localizare : Targu Jiu
Comentarii : Pentru nelamuriri ma gasiti la : administrator@metin2rospeed.ro

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Lun Mai 05, 2014 6:43 am

Forumul nu poate fi sters. Sunt amintiri, statistici care arata ca numele acestui server nu este de azi sau de ieri. In plus, mai demult echipa forumgratuit ne oferise si domeniu gratis datorita activitatii mari pe care o aveam si datorita numarului de subiecte si membrii inregistrati. Forumul va ramane asa dar se pot face modificari majore.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://metin2rospeed.ro
Kidda
Membru
Membru
avatar

Data de inscriere : 30/04/2014

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Lun Mai 05, 2014 9:22 am

Aici ai dreptate, la acest acest aspect nu m-am gândit. Într-adevăr a avut multă activitate, se vede din numărul postarilor şi cel a mmebrilor. Oricum e bine că rămâne asta, pentru că e destul de primitor ca temă. Însă trebuie să se facă puţină curăţenie prin el. Şi dacă ai face aceea schimbare majoră, şi ai băga toatele idee mele de mai sus se poat face acele setări?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Amethist
Super Moderator
Super Moderator
avatar

Data de inscriere : 15/12/2010
Varsta : 24
Localizare : # Bucureşti

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Lun Mai 05, 2014 9:49 am

Chestia cu restricţionarea mesajelor în anumite subsecţiuni cred că se poate pe orice fel de forum, la fel şi cu arhiva... bănuiesc. Dar cu warnu nu cred, când s-a implementat acum ceva timp nu se putea anula. Dar oricum, un warn dat, aşa trebuie să rămână. Nu poţi da warn din greşeală sau neatenţie, dacă eşti în staff sancţionezi corect. Altfel out.


_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Poţi avea absolut tot lângă o singură persoană. Poţi să simţi şi pace şi război, să ai dimineţi liniştite, dar şi zbuciumate... Toate dubiile şi îndoielile referitor la ce îţi doreşti dispar când este lângă tine cine trebuie să fie. Noi, de cele mai multe ori ne căutăm pe noi înşine în celălalt şi cred că nu ar trebui să ne mulţumim sau să ne rezumăm la orice, de dragul de a fi. Iubirea este cel mai frumos dar pe care poţi să-l primeşti sau să-l oferi cuiva.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
[Owner]Angel
Admin
Admin
avatar

Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 27
Localizare : Targu Jiu
Comentarii : Pentru nelamuriri ma gasiti la : administrator@metin2rospeed.ro

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Lun Mai 05, 2014 11:30 am

Chiar am sters o data, acum vreo 2 ani si erau tot cam atatea postari pe forum. Am sters exact zonele mai "intense" si nu vreau sa mai fac acest lucru. Schimbari se pot face, chiar si tema in sine si versiunea (phpBB2, phpBB3, PunBB, Invision) se pot schimba.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://metin2rospeed.ro
Kidda
Membru
Membru
avatar

Data de inscriere : 30/04/2014

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Mar Mai 06, 2014 6:15 am

Sunt de acord cu tine, dar unele topicuri sunt chiar inutile plus că secţiunea Tutoriale are conţine topicuri repetate. Şi dacă vrei poţi şterge conturile care au fost banate pentru a putea reveni cine doreşte plus cei noi. Şi conturile care n-au nici un mesaje ai putea să le ştergi, poate ar scădea Nr. de mesaje, dar n-ar fi ceva atât de rău. Plus că o curăţare prinţe conturi şi caractere de lvl mic s-a făcut şi pe joc la un moment dat, deci sar putea realiza şi pe forum. Şi dacă ai face aceasta curăţenie generală prinţe conturi, să se interzică realizarea mai multor conturi după acelaşi IP.

P.S: Sunt doar câteva chestii la care m-am gândit şi am zis că n-ar fi rău să le spun, mai ales că nu sunt tâmpenii sau ceva de genu, cred eu, sunt câteva lucruri pe care le întâlneşti pe majoritatea forumurilor. Sper să nu deranjeze.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Amethist
Super Moderator
Super Moderator
avatar

Data de inscriere : 15/12/2010
Varsta : 24
Localizare : # Bucureşti

MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   Dum Mai 11, 2014 5:06 am

N-ar avea de ce să deranjeze... fiecare poate să-şi spună părerea, până la urmă am jucat cu toţi pe serveru acesta. Nu văd de ce n-am putea să dăm câteva idei.

Aprobarea curăţeniei atât printre topicuri şi conturi este doar decizia lui Angel şi da... să se facă doar un cont pe IP ar fi mult mai bine. Şi conturile care au 0 posturi, nu ştiu ce să zic, până la urmă şi ei demonstrează longitudinea acestei comunităţi... însă multe sunt făcute doar pt a fi făcute şi n-ar strica să fie curăţate. Ştergerea conturilor care au fost banate, aici e cu dus şi întors, până la urmă şi ei pot reveni.

Chiar m-am uitat pe Facebookul celor de la Forum Gratuit şi am văzut o mulţime de tutoriale şi chestii noi pentru îmbunătăţire, cred că dacă ai sta o zi în panoul de control al forumului ar ieşi ceva super după chestiile care au aparut acum... dar aici nu noi decidem.

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Poţi avea absolut tot lângă o singură persoană. Poţi să simţi şi pace şi război, să ai dimineţi liniştite, dar şi zbuciumate... Toate dubiile şi îndoielile referitor la ce îţi doreşti dispar când este lângă tine cine trebuie să fie. Noi, de cele mai multe ori ne căutăm pe noi înşine în celălalt şi cred că nu ar trebui să ne mulţumim sau să ne rezumăm la orice, de dragul de a fi. Iubirea este cel mai frumos dar pe care poţi să-l primeşti sau să-l oferi cuiva.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: [Propunere] Forum   

Sus In jos
 
[Propunere] Forum
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Metin2RoSpeed :: DISCUTII :: Discutii libere-
Mergi direct la: